srijeda

Intercultural learning through the eye of the camera

Zaklada "Warto Żyć" zajedno s hrvatskom organizacijom Lumen (http://udruga-lumen.hr/) primila je sredstva za razmjene mladih projekta "Intercultural learning through the eye of the camera" u okviru programa "Erasmus +" financiranog od strane Europske komisije.

Tema projekta je dovesti kulture i obilježja zemalja kroz praktične radionice u fotografiji. Radionice će se održati na podrucju Jura, koji će omogućiti poljski i hrvatski sudionici projekta upoznavajuci zanimljiva mjesta, povijest i spomenike, te biljni i životinjski svijet u ovoj regiji, predstavit ce atraktivne strane Poljske.

Sve projektne aktivnosti trebale bi razmatrati probleme koji će biti naš neizgovoren moto - u svakoj prilici, promicanje integracije i proeuropskih stavova. Osim fotografskih radionica u području, sudionici projekta će sudjelovati u tematskim radionicama fotografske umjetnosti, ali i radionicama u vezi pitanja aktivnostima nevladinih organizacija.

Završni stadij sklapanja razmjene, će izabrati najzanimljivije fotografije snimljene tijekom projekta, nakon čega slijedi izložba i stvaranje albuma koji predstavljaju djela sudionika. Najvažniji rezultat projekta je integracija skupine, a to se moze postici nesvjesno obavljajući svakodnevne stvari zajedno, kao sto su: igranje, radionice fotografije, zajedničku studiju u regiji, povijesti, spomenika, prirode.

Nema komentara:

Objavi komentar